Kees van der Staaij pleegt per ongeluk euthanasie

SGP-leider Kees van der Staaij is vandaag op 48-jarige leeftijd overleden. Een tussentijdse afspraak bij de huisarts werd hem fataal.

Echtgenote Marlies kan het nieuws nauwelijks bevatten. “Iedereen dacht dat Kees overdreef toen hij in The Wall Street Journal schreef dat het recht op leven in Nederland enorm onder druk staat maar vandaag is gebleken hoe makkelijk het fout kan gaan.”

Huisarts Jan Korterleven die de fatale pil meegaf aan Van der Staaij stelt dat hij al maanden kampte met een forse hoofdpijn die zijn werkzaamheden als fractievoorzitter soms ondragelijk maakte. “Vooral toen hij de zin ‘ik wil gewoon dat het weggaat, huppakee’ uitsprak tijdens de consultatie gingen bij mij als arts alle alarmbellen rinkelen.”

Als huisarts kan je volgens Korterleven bij het horen van die woorden niets anders dan een pil meegeven zodat patiënten op een waardige manier een einde aan hun leven kunnen maken.

Misverstand

Familie en vrienden betwijfelen of Van der Staaij door het uitspreken van het woord ‘huppakee’ echt de wens uitsprak om een einde aan zijn leven te maken, ze spreken van een “enorm misverstand.” Jeugdvriend Gert-Jan vermoedt dat Kees slechts de wens uitsprak om zo snel mogelijk van zijn hoofdpijn af te zijn. “Waarschijnlijk nam hij de pil in de veronderstelling dat het een soort paracetamol was.”

Drempel te hoog

Woordvoerder Tineke-Metvoet in ‘t Graf van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) betreurt dat de fractievoorzitter op zo’n tragische wijze aan zijn einde is gekomen. “We waren ideologische vijanden maar dit gun je niemand.”

Ondanks dit vreselijke misverstand blijft In ‘t Graf pleiten voor het vergemakkelijken om een levensbeëindigende pil te krijgen bij de huisarts. “Veel mensen hebben moeite met het uitspreken van het woord huppakee, voor deze mensen is de drempel echt nog te hoog.”

 

*Dit artikel bevat satire, heel veel satire, eigenlijk alleen maar satire.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s